6.13.2014

::A non exactly beauty post - Insect repellents (Εντομοαπωθητικά)

Ήρθε επιτέλους το καλοκαιράκι και έφερε μαζί του, τους ανεπιθύμητους συνήθεις ύποπτους... Αν δεν το πιάσατε ακόμα το νόημα, μιλάω για τα κουνούπια και όλα τα λοιπά ενοχλητικά έντομα. Και αν εσύ περιποιείσαι το δερματάκι σου, σίγουρα δεν θέλεις μικρές κοκκινίλες που σε προκαλούν να τις ξύσεις δίχως αύριο! Προετοιμάσου!





Jungle Formula
Εντομοαπωθητικό σε μορφή κρέμας. Το καλύτερο που έχω αγοράσει μέχρι στιγμής σε μυρωδιά, αποτελεσματικότητα και διάρκεια. Περιέργως, δεν έχει την χαρακτηριστική  (και ενοχλητική) οσμή των αντικουνουπικών. Απλώνεται πολύ εύκολα και διαρκεί όλη νύχτα, ενώ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακόμα και στο πρόσωπο (εννοείται ότι αποφεύγουμε μάτια και χείλη). Είναι αδιάβροχο. Το μόνο του αρνητικό είναι ότι πρέπει να το απλώσεις με τα χέρια, και τρέχα πλύσου μετά..

Αpivita - Φυσική λοσιόν σώματος με βασιλικό και γεράνι
Και τα δύο αιθέρια έλαια που περιέχει, είναι γνωστά για τις εντομοαπωθητικές τους ιδιότητες. Λόγω σύστασης, ενυδατώνει και αφήνει μια αίσθηση δροσιάς. Δυστυχώς αν και έχει αντλία spray, πάλι πρέπει να το απλώσεις με τα χέρια. Κατά τη γνώμη μου, θα χρειαστεί να επαναλάβεις μετά από μερικές ώρες (λες και εξατμίζεται, ένα πράγμα!). Όσο για τη μυρωδιά, κλασσικό αντικουνουπικό σε πιο ήπια μορφή.

Summerline Roll-on
Γαλάκτωμα, σε μορφή roll-on. Πολύ βολικό στην εφαρμογή , πολύ ενοχλητικό στη μυρωδιά. Αν έχετε κατοικίδια και χρησιμοποιείτε citronella, θα καταλάβατε ακριβώς τι εννοώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να σας πλησιάσει άνθρωπος, πόσο μάλλον κουνούπι! Παρόλα αυτά, θα χρειαστεί και 2η εφαρμογή κατά τη διάρκεια της νύχτας (αν το αντέξετε).

Πιστέψτε με, καλοκαίρι χωρίς τα κατάλληλα πολεμοφόδια, είναι μαρτύριο. Όσες από εσάς είστε οι "γλυκοαίματες" της παρέας, με συμπονάτε - είμαι σίγουρη! 

Kαι εννοείται πως αν χρησιμοποιείτε κάτι άλλο, ενδιαφέρομαι!

Φιλιά
xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου